امروزه، بیش از هر زمان دیگری برای انجام کارهای روزانه، به تلفنهای همراه و دیگر وسایل الکترونیکی متکی هستیم. اطمینان از روشن بودن تلفن همراه در هر لحظه، ضروری است. این، همان نقطهای است که وجود یک شارژر همراه برای ما اهمیت پیدا میکند. شارژرهای همراه یا پاوربانکها، باتریهای قابل شارژ و قابل حملی هستند که انرژی بیشتری برای باتری دستگاههای همراه شما فراهم میکنند. در این مقاله نکاتی را بیان میکنیم که لازم است قبل از خرید پاوربانک بدانید تا خریدی مطابق با نیازتان داشته باشید. برای آشنایی با راهنمای خرید پاوربانک با ما همراه باشید.
پاوربانک چیست؟
شارژر همراه یا پاوربانک، در اصل یک باتری قابلحمل است که امکان شارژ دستگاههای الکترونیکی مانند گوشیهای هوشمند، تبلتها و لپتاپها را در هر لحظه و هر جایی فراهم میکند. تصور کنید خارج از منزل هستید و باتری گوشی شما نزدیک ۵ درصد است. در این لحظه بهجای اینکه با سرعت هرچه تمام، به دنبال پریز برق باشید، میتوانید بهسادگی دستگاه خود را به پاوربانک وصل کرده و کارهای خود را ادامه دهید. این شارژرها اغلب دارای پورتهای (USB) برای اتصال به دستگاه شما هستند. البته برخی از آنها قابلیت شارژ بیسیم را نیز ارائه میدهند.
پاور بانکها چگونه کار میکنند؟
هنگامیکه یک پاور بانک را شارژ میکنید، در اصل انرژی الکتریکی را در باتری داخلی آن ذخیره میکنید تا بعداً بتوانید از انرژی ذخیرهشده، برای شارژ دستگاههای الکترونیکی خود استفاده کنید. کافی است دستگاه خود را با استفاده از کابل مناسب به پاوربانک متصل کنید تا فرآیند شارژ شدن آغاز شود. پاور بانک، یک وسیله کاربردی برای این است که وقتی در بیرون از منزل هستید، مطمئن باشید که دستگاه الکترونیکی شما هرگز خاموش نمیشود.
در خرید پاوربانک مناسب چه نکاتی را باید مدنظر داشته باشیم؟
هنگام انتخاب و خرید پاور بانک، عواملی مختلفی مانند ظرفیت، اندازه و سرعت شارژ را در نظر بگیرید. در این قسمت این موارد را مرور میکنیم.
ظرفیت پاوربانک
تولیدکنندگان پاوربانک، همیشه ظرفیت باتری را برحسب میلیآمپر ساعت ذکر میکنند. باتریهای کوچکتر، بهطور مثال پاوربانکهایی که میتوانند گوشیهای هوشمند را بین ۵۰ تا ۷۵ درصد شارژ کنند، معمولاً ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارند. پاوربانکهای بزرگتر که میتوانند لپتاپها و تبلتها را شارژ کنند یا تلفنهای همراه را تا چندین بار شارژ کنند، میتوانند دارای ظرفیت بیش از ۲۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت باشند. جای تعجب نیست که قیمت شارژرهای همراه با افزایش ظرفیت آن، افزایش مییابد. از آنجاییکه پاور بانکها، واحدهای ذخیرهسازی فیزیکی هستند، اندازه، وزن آن نیز با افزایش ظرفیت، بیشتر میشود.
شاید فکر کنید که یک پاور بانک ۱۰۰۰۰ میلیآمپر ساعتی میتواند یک گوشی ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی را تا ۱۰۰ درصد دو بار شارژ کند، اما اینطور نیست. علاوه بر اتلاف ساده انرژی از طریق اتلاف گرما، عواملی مانند تبدیل ولتاژ نیز باعث کاهش میزان انرژی منتقلشده به گوشی شما میشود. اکثر سازندگان پاوربانک بر روی بروشورهای محصول قید میکنند که پاوربانک مورد نظر تا چند بار میتواند یک گوشی هوشمند را شارژ کند. در آزمایشهای مختلف، پاوربانکی با ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، تقریباً تا ۷۸۰۰ میلیآمپر ساعت شارژ منتقل میکند. شارژرهای ۲۰۰۰۰ میلیآمپر ساعتی نیز حدود ۱۷۱۰۰ میلیآمپر ساعت انرژی مفید دارند. بهطور کلی میتوان گفت که نرخ بهرهوری پاور بانکها، در حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد است.
نوع اتصال پاوربانک
تولیدکنندگان بیشتری در حال ساخت پاوربانکهایی با شارژ بیسیم هستند. حذف اتصال کابل به پاور بانک، گزینه خوبی به نظر میرسد اما توجه به این نکته مهم است که پاوربانک بیسیم نسبت پاور بانکهای کابلدار، کارایی کمتری دارد. پاوربانکهای بیسیم، دو سال پیش وارد بازار شد و عملکرد کلی این دستگاهها را بهبود بخشیدند. در حال حاضر، آیفونها تنها گوشیهایی هستند که از فناوری جدید پشتیبانی میکنند، اما انتظار میرود در آینده نزدیک این فناوری توسط دیگر کمپانیها هم قابلیت اجرا داشته باشد.
نوع پورت
اکثر پاور بانکها حداقل یکی از ورودیهای شارژ زیر را دارند.
- USB-A: پورت مستطیلی شکل که در همه دیسک سخت در ۲۰ سال گذشته تعبیه شده است.
- Micro/mini USB: این گزینه معمولاً در گوشیهای هوشمند قدیمیتر و برخی دستگاههای قابلحمل استفاده میشود.
- USB-C: با فرمت USB-C میتوانید با هر کابلی به پاور بانک متصل شوید؛ بنابراین وقتی پاوربانک با این نوع پورت را انتخاب میکنید، فقط باید مطمئن شوید که یک سر سیم برای دستگاه شما مناسب است.
تعداد پورت پاوربانک
این روزها توانایی شارژ بیش از یک دستگاه در یکزمان اهمیت بسیار زیادی دارد. در زمانهای قدیم، اکثر کاربران تنها یک گوشی برای شارژ داشتند؛ اما امروزه امکان شارژ همزمان هدفون، ساعت هوشمند و تبلت اهمیت زیادی دارد. بسیاری از پاوربانکها دارای چندین پورت USB هستند که به شما این امکان را میدهند تا بیش از یک دستگاه را بهطور همزمان شارژ کنید. این ویژگی، زمانی کاربردی است که در سفر هستید و یا نیاز دارید چندین دستگاه را همزمان شارژ کنید.
طراحی
در بیشتر موارد، پاوربانکها دارای طراحی مربعی یا مستطیل شکل هستند، اگرچه بسیاری از آنها طراحی جذابی دارند، اما این مورد بر نحوه عملکرد آنها تأثیری نمیگذارد. تنها میتواند قابلیت حمل آسان را فراهم کند. برخی از شارژرهای همراه دارای ویژگیهای اضافی مانند سازگاری MagSafe، دو شاخه دیواری و پایه هستند. تقریباً همه پاوربانکها دارای نوعی نشانگر هستند که به شما اطلاع میدهد چقدر شارژ در دسترس پاور بانک شما باقیمانده است. در طراحی جدیدتر، برخی از شارژرهای همراه، با دارا بودن نمایشگر LED، درصد شارژ باقیمانده را نشان میدهند.
اندازه و وزن
بهطورکلی اندازه و وزن پاور بانک، با افزایش ظرفیت آن، افزایش مییابد. انتخاب پاوربانک بستگی به موقعیت استفاده شما دارد. بهطور مثال اگرچه ممکن است یک پاوربانک با ظرفیت ۲۰۰۰۰ گزینهای مناسبی به نظر برسد، اما میتواند برای حمل در جیب لباستان، خیلی بزرگ باشد. اگر به دنبال پاوربانک برای شارژ گوشی خود در یک رویداد یکروزه هستید، انتخاب پاور بانک با ظرفیت ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ میلیآمپر ساعت گزینه مناسبتری است.
قابلیت شارژ سریعتر
برای اینکه بتوانید با موفقیت یک دستگاه را سریع شارژ کنید، به سه مورد نیاز دارید: پاوربانک سازگار، کابل سازگار و دستگاهی که شارژ سریع را میپذیرد. مشخصات دستگاه خود را در وبسایت سازنده بررسی کنید تا مطمئن شوید که آیا امکان شارژ سریع دارد یا خیر. اکثر دستگاههای الکترونیکی، امکان شارژ سریع را دارند، بنابراین میتوانند میزان جریان انرژی بیشتری مصرف کنند. اگر دستگاه شما از آمپر بالاتر پشتیبانی کند، سریعتر شارژمیشود. پاوربانکهای قدیمیتر قبلاً فقط یک آمپر شارژ داشتند. اکنون میتوانید پاوربانکهایی را پیدا کنید که از شارژ ۲ تا ۳ آمپر پشتیبانی میکنند. امکان شارژ سریعتر تنها قابلیتی است که وقتی دائماً در حال حرکت هستید و نیاز دارید تلفن خود را سریع شارژ کنید، به آن نیاز دارید.
کیفیت پاوربانک و کابل مورد استفاده
پاوربانکها، مانند گوشیهای هوشمند، بهگونهای ساخته میشوند که محکم باشند. اکثر پاوربانکهایی که امروزه در بازار به فروش میرسند، از باتریهای لیتیوم پلیمری استفاده میکنند، بنابراین ایمنتر و کارآمدتر هستند. دستگاهها و پاوربانکهای قدیمی از باتریهای لیتیوم یونی استفاده میکردند. همچنین کیفیت و نوع کابل مورد استفاده نیز میتواند بر سرعت شارژ دستگاه شما هنگام اتصال به پاوربانک تأثیر بگذارد. کابلهای باکیفیتتر اغلب رسانایی بهتری را ارائه میکنند و درنتیجه سرعت شارژ سریعتری دارند. مطمئن شوید که از کابلی استفاده میکنید که میتواند از حداکثر جریان و ولتاژی را که دستگاه شما میتواند تحمل کنند تا کارآمدترین شارژ را داشته باشند، پشتیبانی میکند.
وجود نشانگر شارژ
نشانگرهای روی بستههای باتری بسیار مهم هستند. آنها میتوانند دقیقاً به شما بگویند که در باتری پاور بانک چقدر شارژ باقیمانده است. بهاینترتیب، میتوانید بدانید که چه زمانی باید پاوربانک خود را شارژ کنید. برخی از پاربانکها تنها یک نشانگر دارند، برخی دیگر از پنج LED کوچک استفاده میکنند که تصور دقیقتری از شارژ باقیمانده به شما بدهند. برخی دیگر ممکن است حتی یک نمایشگر عددی واقعی داشته باشند که دقیقاً میزان شارژ باقیمانده را به شما اعلام کنند.
جمعبندی
همانطور که گفتیم، انتخاب نوع پاوربانک مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد. هرکدام از این موارد را باید متناسب با نیازتان انتخاب کنید. اگر میخواهید دستگاهی با انرژی ذخیرهشده کافی برای شارژ کامل دستگاه خود پیدا کنید، باید ظرفیت بالایی برای خرید پاوربانک لحاظ کنید. اگر قابلحمل بودن آن برای شما مهم است، بهتر است به دنبال پاوربانکی با طراحی فشردهتر و سبکتر باشید.
توصیههای رایج برای خرید تلفنهای هوشمند، در مورد پاوربانکها نیز صادق است. به طور مثال ایده خوبی نیست که پاور بانک خود را همیشه در شارژ نگه دارید. مطمئن شوید که وقتی باتری آن پر شده است، آن را از برق جدا کنید. همچنین قبل از شارژ مجدد آن را کاملاً تخلیه کنید. اگر پاور بانک مناسب با نیازتان را هنوز پیدا نکردهاید، وبسایت نوینون بهترین فروشگاه برای خرید شارژر همراه متناسب با نیاز شما است. کافی است که همین الان سفارش دهید و در کمترین زمان پاوربانک خودتان را درب منزل تحویل بگیرید.
سؤالات متداول
با تقسیم ظرفیت پاوربانک بر ظرفیت باتری گوشی خود، میتوانید تعداد بار شارژ گوشی را تخمین بزنید. البته این عدد فقط یک تقریب است، زیرا عوامل دیگری مانند راندمان شارژ و نوع هر دو باتری اهمیت دارد. اکثر پاوربانکها میتوانند یک دستگاه استاندارد ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی مانند گوشی هوشمند را در سه ساعت شارژ کنند
بله. با انتخاب یک پاور بانک با ولتاژ و جریان خروجی مناسب میتوانید لپتاپ خود شارژ کنید. برخی از پاوربانکها بهطور خاص برای لپتاپ طراحیشدهاند و دارای ظرفیت بالاتر هستند. سرعت شارژ بسته به مدلی که انتخاب میکنید ممکن است متفاوت باشد.