مقالات

راهنمای خرید هدفون بی سیم؛ نکاتی که به هنگام خرید هدفون باید در نظر بگیرید

راهنمای خرید هدفون بی سیم؛ نکاتی که به هنگام خرید هدفون باید در نظر بگیرید

یک جفت هدفون بی سیم با کیفیت عالی، می‌تواند تجربه شنیداری هرکسی را متحول کند. از زمانی که کمپانی اپل، سیم هدفون را  بعد از عرضه آیفون ۷ به بعد در سال ۲۰۱۶ حذف کرد، بازار هدفون‌های بی‌سیم داغ شد. همین عامل باعث شد برندهایی مانند گوگل، سامسونگ و شیائومی نیز از این روند پیروی کنند. هدفون بی سیم وسیله‌ای است که همه ما به‌طور روزانه از آن استفاده می‌کنیم، چه در حین تمرین در باشگاه یا در حین کار در خانه. بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارد که درباره اینکه چه هدفونی بهترین انتخاب است، وقت کافی بگذاریم. برای کمک به تصمیم‌گیری آسان شما، در این مقاله نکاتی را بیان کرده‌ایم که باید قبل از خرید هدفون بی‌سیم در نظر بگیرید. راهنمای خرید هدفون بی سیم به شما کمک می‌کند تا بر اساس نیاز، بودجه و سبک زندگی خود تصمیم بگیرید که کدام هدفون را بخرید.

انواع هدفون های بی سیم

در قدم اول از راهنمای خرید هدفون بی سیم باید انواع این هدفون‌ها را بشناسید. انواع هدفون‌های بی‌سیم عبارت‌اند از هدفون‌های in-ear، on-ear و over-ear. نوع هدفون انتخابی بستگی به ‌راحتی و ترجیحات شما دارد.

هدفون In-Ear

هدفون In-Ear

هدفون‌های داخل گوشی، قابل‌حمل‌ترین و سبک‌ترین هدفون‌های موجود در بازار هستند. بنابراین اگر به دنبال هدفونی با امکان حمل‌ آسان هستید، خرید هدفون بی سیم توگوشی بهترین گزینه موجود است. همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست، این هدفون‌های بی‌سیم در داخل گوش قرار می‌گیرند. برخی از افراد این نوع هدفون را با نام ایرفون یا ایرباد می‌شناسند. هدفون‌ها در بخش بیرونی گوش، قرار می‌گیرند. البته باید ذکر کرد که هدفون‌های داخل گوش اگر به‌خوبی طراحی نشوند، می‌توانند در استفاده طولانی‌مدت آزاردهنده باشند و حتی برخی مدل‌های غیر استاندارد می‌توانند به غضروف گوش شما آسیب برسانند. 

هدفون On-Ear

هدفون On-Ear

هدفون‌های روی گوشی، در خارج گوشی قرار می‌گیرند و اغلب می‌توانند تا شوند که این مورد، آن‌ها را به یک انتخاب عالی برای کسانی تبدیل می‌کند که هدفون‌های داخل گوشی را دوست ندارند. برخی افراد هدفون‌های روی گوشی را راحت‌تر از هدفون‌های داخل گوشی می‌دانند. از طرفی برخی معتقدند که این هدفون‌ها صدای بیشتری دارند، زیرا فضای بیشتری برای گنجاندن درایورهای بزرگ‌تر ارائه می‌دهند. هدفون‌های روی گوش دارای بالشتک‌هایی هستند که بر روی گوش قرار می‌گیرد و راحتی بیشتری را فراهم می‌کنند. البته این مدل‌ها معمولا نشت صدا دارند و افراد کناری شما صدای موسیقی شما را می‌شوند.

هدفون هوشمند فرکانسی Bone-Conduction

هدفون هوشمند فرکانسی Bone-Conduction

یکی دیگر از انواع هدفون‌ها، هدفون‌های رسانایی استخوانی هستند. این نوع هدفون‌ها، به‌اندازه هدفون‌های سنتی در بازار موجود نیستند، اما اگر دوست دارید هم‌زمان صداهای محیط اطراف را بشنوید و از هدفون استفاده کنید، این مدل یکی از بهترین گزینه‌ها است. این هدفون‌ها به‌جای ارسال صدا به پرده گوش، استخوان گونه را دقیقاً در کنار گوش لرزانده و در نتیجه باعث تحریک گوش داخلی و شنیدن صدا می‌شوند.

طراحی هدفون‌های بی‌سیم

طراحی هدفون‌های بی‌سیم

یکی از فاکتورهای موثر در راهنمای خرید هدفون بی سیم، طراحی آن است. طراحی هدفون به پشت‌بسته (closed-back) یا باز بودن (open-back) آن‌ها اشاره دارد. اکثر هدفون‌های بازار پشت‌بسته هستند. در این دو طراحی تفاوت کیفیت صدا می‌تواند بسیار زیاد باشد.

هدفون closed-back

بیشتر هدفون‌هایی که در فروشگاه می‌بینید، پشت‌بسته هستند. این نوع هدفون برای گوش دادن در حال حرکت یا زمانی که نزدیک دیگران هستید گزینه بهتری است. نقطه‌ضعف اصلی این‌ها کیفیت صدای آن است. اکثر متخصصین که به دنبال بهترین صدا هستند، استدلال می‌کنند که صدای پخش‌شده در هدفون‌های پشت‌باز طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. البته این به آن معنا نیست که هدفون‌های پشت‌بسته صدای خوبی ندارند. چرا که برخی از بهترین هدفون‌های جهان، هدفون‌های پشت بسته هستند.

هدفون open-back

درحالی‌که هدفون‌های پشت‌بسته صدای موسیقی پخش‌شده در گوش را تا حدودی ایزوله نگه می‌دارند، هدفون‌های پشت‌باز برعکس عمل می‌کنند. آن‌ها صدای بسیار طبیعی‌تری ایجاد می‌کنند. در این نوع هدفون‌ها شاهد خروج صدا از هدفون هستیم. این عامل آن‌ها را برای گوش‌دادن در خانه مناسب می‌کند. در واقع همان‌طور که صدای داخل هدفون می‌تواند خارج شود، صدای بیرون نیز می‌تواند وارد شود. بنابراین اگر قصد دارید در یک محیط با نویز متوسط ​​گوش دهید، می‌توانید صداها را در اطراف خود بشنوید. یکی دیگر از معایب این مدل‌ها آن است که به دلیل فقدان یک مانع فیزیکی بین دنیای بیرون و قطعات الکترونیکی داخل هدفون ، رطوبت و آلودگی محیطی می‌تواند راحت‌تر به آن‌ها آسیب برساند. اگر می‌خواهید در خانه در محیطی آرام از هدفون استفاده کنید و همچنین تجربه شنیداری بهتری داشته باشید، هدفون‌های پشت‌باز بهترین گزینه ممکن هستند.

هدفون پشت نیمه‌باز

نوع سوم هدفون‌ها دارای طراحی پشت نیمه‌باز هستند. هدفون‌های نیمه‌باز قسمت خارجی هدفون را با فضای کمی برای جریان هوا می‌پوشانند. این نوع هدفون مزیت‌هایی نسبت به هدفون‌های پشت‌باز دارد، مثلا صدای طبیعی‌تری دارند. از طرف دیگر تمام معایب هدفون‌های پشت‌باز را دارد. سروصدای بیرون می‌تواند وارد شود و رطوبت ممکن است به قطعات الکترونیکی داخل هدفون آسیب برساند. هدفون‌های نیمه‌باز را فقط به کاربرانی توصیه می‌کنیم که قصد دارند صدایی را در خانه گوش کنند و تا حدی تجربه گوش‌دادن ایزوله‌تر داشته باشند.

کیفیت صوتی هدفون های بی سیم

کیفیت صوتی هدفون های بی سیم

در قسمت قبل به مواردی اشاره کردیم که بر کیفیت صدای هدفون تأثیر می‌گذارند. در راهنمای خرید هدفون بی سیم چندین فاکتور مرتبط با صدا وجود دارد که باید آن‌ها را هم در نظر بگیرید. البته برخی از این فاکتورها زمانی ارزش توجه و بررسی دارند که شما به دنبال بهترین کیفیت صدا باشید. 

محدوده فرکانس

محدوده فرکانس به فرکانس‌های مختلفی که هدفون می‌تواند تولید کند، اشاره دارد. سازهایی مانند گیتار باس، بیس سینت و درام ضربه‌ای در فرکانس‌های پایین‌تر، صدای سیمبال در فرکانس‌های بالاتر و سازهایی مانند گیتار بین این دو فرکانس‌ها قرار می‌گیرند. محدوده فرکانس شنوایی انسان ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز است، اگرچه بیشتر بزرگسالان نمی‌توانند بیش از ۱۷ کیلوهرتز را بشنوند. بیشتر هدفون‌ها دارای محدوده فرکانس تبلیغاتی ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز هستند. پس بهتر است برای خرید هدفون‌ پاسخ فرکانسی در این بازه را در نظر بگیرید.

نوع درایور

هدفون‌ها بلندگوهای کوچک هستند که درایور آن‌ها هوا را به ارتعاش درمی‌آورد و صدا ایجاد می‌کند. چند نوع اصلی درایور وجود دارد.

  1. درایورهای پویا: درایورهای پویا یا دینامیک ارزان‌ترین درایورها هستند، اما این لزوماً به این معنی نیست که صدای بدی دارند. آن‌ها به‌طور کلی در ایجاد بیس قدرت زیاد ندارند.
  2. درایورهای آرمیچر متعادل: درایورهای آرمیچر متعادل فقط در هدفون‌های داخل گوشی یا ایربادها استفاده می‌شوند و کمی متفاوت‌تر از درایورهای پویا عمل می‌کنند. تولیدکنندگان می‌توانند آن‌ها را با فرکانس‌های خاص تنظیم کنند. بسیاری از هدفون‌های داخل گوشی دارای دو مجموعه از درایورهای آرمیچر متعادل هستند که روی فرکانس‌های مختلف تنظیم شده‌اند.
  3. درایورهای مغناطیسی مسطح: این درایورها فقط در هدفون‌های با رده قیمتی بالا یافت می‌شوند. این نوع درایورها می‌توانند صدایی بسیار بهتر تولید کنند.
  4. درایورهای الکترواستاتیک: درایورهای الکترواستاتیک بسیار متفاوت از سایر درایورها عمل می‌کنند و می‌توانند صدایی گسترده و طبیعی تولید کنند. آن‌ها همچنین پاسخ فرکانسی بسیار طبیعی دارند. البته نقاط ضعفی نیز دارند، از جمله اینکه ساخت آن‌ها بسیار گران‌تر است، به تقویت‌کننده هدفون نیاز دارد و معمولاً به دلیل اندازه بزرگ، فقط در هدفون‌های روی گوش یافت می‌شود.

امپدانس هدفون

به بیان ساده امپدانس به جریان از آمپلی‌فایر هدفون اشاره دارد. امپدانس از ۸ اهم تا صدها اهم در مدل‌های رده‌بالا متغیر است. اکثر هدفون‌های معمولی بازار امپدانس پایینی دارند و می‌توانند انرژی کافی را از گوشی‌های هوشمند یا کامپیوتر دریافت کنند. اگر قصد دارید از هدفون خود با گوشی یا کامپیوتر استفاده کنید، هدفون با امپدانس کمتر از ۲۵ اهم کاملا مناسب است. بااین‌حال، اگر تقویت‌کننده هدفون دارید، می‌توانید هدفون‌هایی با امپدانس بالاتر تهیه کنید.

حساسیت

حساسیت به میزان صدای بلند هدفون نسبت به قدرت آن اشاره دارد که با پارامتر دسی‌بل اندازه‌گیری می‌شود. به‌طورکلی، این ویژگی به ازای یک میلی‌وات محاسبه می‌شود. معمولاً حساسیت بین ۹۰ تا ۱۲۰ دسی‌بل قابل قبول است.

قابلیت حذف نویز هدفون بی‌سیم

قابلیت حذف نویز هدفون بی‌سیم

قابلیت حذف نویز فعال Active noise-cancellation یا به اختصار ANC& برای حذف نویزهایی که در اطراف شما اتفاق می‌افتد، استفاده می‌شود. متاسفانه، هیچ اندازه‌گیری استانداردی برای حذف نویز وجود ندارد، بنابراین به‌سختی می‌توان گفت که قابلیت حذف نویز خوب به چه معنی است. حذف نویز یک جنبه منفی دارد که معمولاً کیفیت صدا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال، هدفون‌های حذف‌کننده نویز گاهی اوقات می‌توانند صدای خش‌خش خفیفی ایجاد کنند و بسته به فیلتر فرکانس، کمی پاسخ فرکانس را تغییر دهند.

یکی دیگر از راه‌های کاهش صدای بیرون، قابلیت عایق صدا یا noise isolating است که حذف نویز غیرفعال یا ENC نیز نامیده می‌شود. هدفون‌های دارای این ویژگی با ایجاد یک مهر و موم خوب در اطراف گوش و استفاده از مواد ضد صدا، سروصدای بیرون را از بین می‌برند. این هدفون‌ها فناوری سطح پایین‌تری دارند و معمولاً به‌اندازه هدفون‌های دارای ANC، نویز را کاهش نمی‌دهند. اما هدفون‌های ایزوله‌کننده نویز همچنان می‌توانند از کاهش صدای ناخواسته در حین گوش‌دادن به شما کمک کنند.

این مطلب را هم بخوانید: راهنمای خرید اسپیکر

جمع‌بندی

هدفون‌ها به‌طور فزاینده‌ای با پیشرفت تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌شوند و ویژگی‌های جذاب‌تری ارائه می‌دهند. برخی از این ویژگی‌ها ممکن است برای شما مهم باشند. بسیاری از هدفون‌ها دارای کنترل‌هایی هستند که مستقیماً روی هدفون تعبیه‌شده‌اند. این کنترل‌های لمسی به شما امکان می‌دهد تا میزان صدا را بدون نیاز به گوشی کنترل کنید. برخی از هدفون‌ها به‌عنوان هدفون‌های هوشمند شناخته می‌شوند. آن‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند، مانند سنسورهایی که می‌توانند ضربان قلب شما را ردیابی کنند. برخی دیگر ویژگی‌هایی برای محدود کردن صدا دارند و از آسیب رساندن به گوش شما جلوگیری می‌کنند. در این مطلب راهنمای خرید هدفون بی سیم و نکات مهم برای انتخاب این گجت را بیان کردیم. شما می‌توانید بهترین هدفون های موجود در بازار را در فروشگاه نوینون بیابید و با خیال آسوده سفارش خودتان را ثبت کنید.

سوالات متداول

هدفون‌های بی‌سیم چند سال عمر می‌کنند؟

بیشتر هدفون‌های بی‌سیم ، بسته به برند بین یک تا سه سال عمر می‌کنند. البته اگر به‌خوبی از آن‌ها مراقبت کنید، می‌توانند سال‌‌ها بدون مشکل کار کنند.

چرا هدفون‌های بی‌سیم گزینه بهتری هستند؟

هدست‌های بی‌سیم از مزیت حمل آسان برخوردار هستند و تجربه راحت‌تر و بهتری ارائه می‌دهند. این هدفون‌ها دردسر هدفون‌های سیمی را ندارند و می‌توانید هنگام فاصله از گوشی یا کامپیوتر نیز به محتوای دلخواه خود گوش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *